keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kun lapset on mummolassa...

... niin mitä tekee äiti?! No ompelee! Hulluutta on monenlaista ja yhdenlainen sairaushan se tämäkin on. "Hei olen Heidi ja olen holisti, ompeluholisti. Addiktion laatu erittäin vakava." ;-)

Perjantai-illan pikatikkinä syntyivät haaremihousut esikoiselle, Ottobren 1/2011 kaavaa varioiden. Ottobren lyhyet ja leveät kaavat tuntien tein nämä 116 cm leveydellä ja 128 cm pituudella ja hyvät on; resoria kääntämällä pystyy säätämään lahkeen mittaa sopivaksi. Hailakan turkoosi trikoo Huvikankaan alesta, materiaalikustannukset n. 10 euroa. Ihan ok pitohousut tytölle, jonka päällä ei saa vaatteet kiristää. Kuvat puhukoot puolestaan.Lisäksi housut pienemmälle murmelille, näissä tosin kasvunvaraa sen verran, että varmaan vasta syksyllä (tai ensi talvena) pääsevät käyttöön. Nämä ovat taas sarjastamme "kaksi vuotta sitten kesken jääneitä" eli löytyivät kangaslaatikon pohjalta valmiiksi leikattuina. Älkää kysykö, miksen aikoinaan ommellut niitä kasaan, mutta nyt pari vuotta marinoiduttuaan vihdoin valmistuivat housuiksi asti. Kangas R-Collectionin interlockia, jota aikoinaan hankin ompelukurssin opettajalta, joten materiaalikustannuksista ei enää aavistustakaan. Väri ei ole maailman kaunein, mutta kelpaa meille. (Pahoittelut huonolaatuisesta kuvasta, joka vääristää värin; oikeasti housut ovat siis sinapinkeltaiset.) Myöskään kaavasta en ole aivan varma, mutta varovasti veikkaan että kyseessä saattaa olla Vilkas velourhousun kaava Ottobresta 4/2008. Mene ja tiedä.


Loppuun vielä suuresti kiitoksia Vilperille Liebster blog -tunnustuksesta. Lämmitti mieltä!


       

Haluan antaa tunnustuksen eteenpäin seuraaville kivoille, alle 200 lukijan blogille:Liebster tarkoittaa "rakkain" tai "rakastettu", mutta se voi tarkoittaa myös suosikkia. Liebster palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa.

Tunnustuksen säännöt:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi sen sinulle.
2. Valitse viisi suosikkiblogiasi (joilla siis alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Kopioi ja liitä palkinto blogiisi.
4. Toivo, että ihmiset joille lähetit palkinnon antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen!

3 kommenttia:

  1. Kiitos tunnustuksesta! Kivoja housuompeluksia :)

    VastaaPoista
  2. Ihanat nuo haaremihousut. Itsekin tykkäisin tuollaisissa oleskella kotosalla! :) ps. Liityin myös lukijaksi :)

    VastaaPoista
  3. Kiva juttu NuppuNeula, tervetuloa! Outille kiitos ja ole hyvä :)

    VastaaPoista