sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Lisää kesäkostyymejä kultahippusille

Taivaalla helottava aurinko on inspiroinut ja innostanut kesävaatteiden tehtailuun. Kangashamstereista ostetusta raitatrikoosta ja Marimekon kukkatrikoosta syntyi metkat setit siskoksille. Samikset, mutta kuitenkin erilaiset. Tunikassa kaavana Hannah, isommalle koossa 110/116 ja pienemmälle 98/104, molemmille hieman kavennettuna ja pidennettynä. Antanette anteeksi, että ompelukset toistavat itseään postauksesta toiseen; Hannah-kaavan voittanutta ei vain kerta kaikkiaan ole!

Caprihousut tehty Cinnamon-leggingsien (Ottobre Design 1/2011) kaavalla. Isosiskolle koossa 110 ja pienemmälle koossa 104 (ilman saumavaroja). Kävi vain niin, että pikkusiskon caprien lahkeet jäivät vähän turhan pitkiksi ja näyttävät pikemminkin kinttanoiksi jääneiltä pitkälahkeisilta leggareilta :-/ No, jospa neiti kasvaisi sen verran ennen kesää, että välttyisin purkamiselta ja lyhentämiseltä... Materiaalikustannukset pyöreästi noin 9-10 €/setti.

Malleilla oli jälleen kerran vauhti päällä kuvaushetkellä...
... mutta lopulta saatiin kuin saatiinkin vähän rauhallisempikin otos. Erityisesti tykkään tuosta isosiskon setistä, vaikkei tuo pienemmänkään versio hassumpi ole. 
Tunikan ja leggareitten lisäksi pienemmälle kultahipulle valmistui hellemekko, jota ei ainakaan kiireen kanssa ole kasaan kursittu. Löysin mekon keskeneräisenä kangasvarastojani siivoillessani ja muistin aloittaneeni sen pari vuotta sitten esikoiselle. Jokin meni silloin muka pieleen ja tekele hautautui materiaalilaatikon pohjalle, kunnes nyt sitten sen löysin todeten, että kyllä siitä vielä ihan kelpo mekko saadaan. Ompelin kiinni puuttuvat olkaimet ja lisäsin rintamukseen rusetin ja - tadaa! - pikkusiskon uusi hellemekko oli valmis! Kangas on Myllymuksujen bambupuuvillaneulosta ja olen sen aikoinaan saanut lahjoituksena ystävältä (kiitos E!). Mukavan pehmoinen ja laskeutuva materiaali, sopii mitä parhaiten tämän kaltaiseen tarkoitukseen. Mitään kaavaa mekkoon ei ole, vaan se on tehty yksinkertaisesti suorakaiteen muotoisesta kappaleesta, joka on ensin ommeltu putkeksi ja yläosaan on sen jälkeen ommeltu kumilankapoimutukset.

Cinnamon-kaavalla tein pikkusiskolle myös toiset caprileggingsit kesäksi. Tosin myös niille kävi samoin, että lahkeen mitta jäi harmillisesti liian pitkäksi ja jos lyhentämään alkaisin, kävisi kukkakoristeille kalpaten. Katsotaan nyt sitten, mille näitten kanssa rupeaisin... Petroolinsininen kangas on peräisin Klorite-läiskän pilaamasta T-paidastani, joten materiaalikustannukset koostuvat ainoastaan silitysmerkeistä, ompelulangoista ja kuminauhasta ja jäävät siten noin 3 euron paikkeille.
Ja loppuun vielä toinen tuunausprojekti eli isosiskon collegehousujen uusi elämä shortseina. Polvista puhki menneistä collareista napsaistiin lahkeet poikki, päärmättiin lahkeensuut kaksoisompeleella ja viimeisteltiin H&M:n Hello Kitty -silityskuvalla. Näin ne saavat vielä jatkoajan shortseina kesän pihaleikeissä. Tällaisista ompeluksista tulee usein kaikkein paras mieli, kun saa loihdittua roskistuomion saaneesta rytkystä jotakin uutta ja käyttökelpoista. Eläköön tuunaus ja kierrätysmateriaalit!2 kommenttia:

  1. Kauniita vaatteita! Erityisesti pidän isosiskon setistä ja noista shortseista:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Maisku, minustakin tuo isomman neidin setti on oikein onnistunut ja uskoakseni mukavan pehmeä ja vilpoinen kesän leikkeihin ja touhuihin :)

    VastaaPoista