torstai 7. kesäkuuta 2012

Kovan onnen tunika sekä jotain mulle ittelle

Kevättouhut ulkona ja sisällä ovat haukanneet leijonanosan liikenevästä ajasta viime aikoina. Jotain on silti paininjalan allekin saatu hetkittäin. Ensimmäisenä esittelyyn pääsköön kukkatunika, jota ommellessa vastusti lähes joka käänteessä. Applikaatio ei meinannut ottaa onnistuakseen ja raitojen kohdistaminen raglansaumoissa aiheutti hammastenkiristelyä ja ratkojan kanssa taistelua. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen; samoin kuin esikoinen, jolle tämän tein. "Mää haluan laittaa sen HETI päälle!" oli tytön kommentti tekeleen nähtyään.

Ensimmäistä kertaa kokeilin tuollaista "irrallista" applikaatiota, joita pitkään olen toisten blogeissa ihaillut. Aikamoista väkertämistä, mutta lopputulos palkitsi. Kuva ei tee oikeutta raitakankaalle; on luonnossa mielestäni raikkaamman värinen. Kangas on tilattu aikoinaan täältä ja ennen tunikaa siitä on ommeltu jo yksi pipo sekä pusero. Aplikaation pinkin trikoon olen leikellyt kulahtaneesta paidastani ja tukikankaana terälehtien sisällä on puuvillaa. Kukan keskusta housuompeluksista jäänyttä turkoosia interlockia. Materiaalikustannukset kaikkinensa n. 6-7 €. Kaavaa en enää viitsi edes mainita ;)
Pitkästä aikaa tuli ommeltua jotain myös itselleni. Kaupasta löytyi hauskanmallinen paita, josta piirtelin kaavan ja Marimekon trikoosta surautin samanmoisen. Turhan lyhyt siitä tuli ja kuosista tulee vähän mummomainen fiilis, mutta kesän pihahommiin välttää mainiosti. Materiaalikustannukset n. 5 €.
Ja tässä sama vielä päälle puettuna... jostain syystä viehätyn suuresti tuosta fuksian ja vihreän kombinaatiosta. Kuva on 6-vuotiaan ottama ja siksi hieman taaksepäin kenollaan :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti