sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Nallefanin lökäpökät

Viikonlopun pikatikkinä tekaisin valmiiksi pitkään ompelupöydällä puolivalmiina lojuneet lökäpöksyt. Materiaalina hempeän vaaleansininen velour, jota joskus tilasin Hannan Kankaan palatarjouksista umpimähkään. Kuvaa ei siis verkkokaupan sivuilla tuolloin ollut, mutta oli niin edullinen pala, että uskaltauduin tilaamaan pelkän kuvauksen perusteella. Ja kun kangas sitten saapui postin mukana, se oli juuri sellaista lällyä babysinistä kuin olin pelännytkin.

Kangas ei inspiroinut ollenkaan, mutta aikani palasta kaapissa säilöttyäni päätin että jotain siitä on kaikesta huolimatta tehtävä. Ja kylläpä olikin viheliäisen riittoisaa tämä! Vaikka tein siitä kaksi puseroa pukinkonttiin, oli kangasta jäljellä edelleen. Lopusta leikkasin housut esikoiselle Saimi-svetarihousujen kaavalla (Ottobre Design 1/2009) koossa 116 cm. Lahkeensuihin laitoin piristeeksi paikallisesta kangaskaupasta ostettua turkoosia resoria, mutta siltikin pöksylät muistuttivat erehdyttävästi pyjaman alaosaa. Jonkinlaisen pelastuksen toi huuto.netistä ostettu nalle-silitysmerkki, jonka silitin housujen oikeaan lahkeeseen. Esikoinen fanittaa kaikkea nalleaiheista ja oli varsin mielissään myös tuosta kangasmerkistä. Alunperin olin aikeissa silittää sen huomattavasti alemmaksi, resorin yläpuolelle, mutta ylemmältä taholta tuli määräys, että polven yläpuolella on sopivampi kohta. Ja koska tilaajan sana on laki, ei auttanut ompelijan mukista vastaan.

Ja tässä lopputulos:


Myönnettäköön, ettei nämä nyt hienoimmasta päästä tekeleitä ole, mutta ihan kelpo käyttöhousut, mukavan pehmeät ja joustavat. Mitä parhaiten leikkeihin sopivat siis. Ainakin näistä tuli edulliset ottaen huomioon, että maksoin palasta postikuluineen muistaakseni noin 10 euroa ja siitä on kursittu kasaan kolme vaatekappaletta. Ja kun katsoo nallefanin maireaa ilmettä housuja sovittaessa, ei ompelija kai muuta voi kuin olla tyytyväinen :)


4 kommenttia:

  1. Löysin blogiisi fb:n ompeluelämän kautta. Kivalta näyttää!!!

    VastaaPoista
  2. Ihanat housut, ja nyt onnistui kommentointikin =)

    VastaaPoista
  3. Mukavaa, että tänne on uusia lukijoita löytänyt tiensä :) Kiitos ja niiaus kommenteista!

    VastaaPoista