sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Sekametelisoppaa

Niinhän sitä sanotaan, että mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Kenties äidin esimerkin innostamana ekaluokkalainen on kovasti intoutunut ompelemaan ja muutama viikko takaperin hän halusi tehdä itselleen hihattoman paidan. Ottobre-lehdestä (1/2011) tyttö löysi Discovery-slipoverin kaavan, joka kuulemma sopi hänen tarkoituksiinsa. Pienellä opastuksella neiti näppärä osasi jäljentää kaavan kaava-arkilta, leikata kankaasta tarvittavat kappaleet ja ommella koko hienouden kasaan. Apua ja ohjeistusta toki tarvitsi, mutta osallistui itse aktiivisesti kaikkiin vaiheisiin ja oli erittäin ylpeä saadessaan homman lopulta valmiiksi. Ja niin oli kyllä äitikin! Hyödynsimme paitaan vanhan käyttämättä jääneen T-paidan, joka näin sai uuden elämän.


Samalla kun tyttö teki paitaansa, sain itse ommeltua hänelle haaremihousut. Petroolin värinen trikoo lahjoituksena saatua (kiitos O!), kaavana Bohemian-haaremihousut (Ottobre Design 1/2011) koossa 128. Lopputuloksena aivan verrattomat lökärit!


Keskitytön kanssa teimme korttiaskarteluita menneellä viikolla. Ideat löytyivät Taika-lehdestä, jonka numeroa en nyt tähän hätään muista, toteutus tyttären ja äidin yhteistyötä. Nämä kalat, mustekala ja kukkaset matkasivat eri puolille Suomea riemastuttamaan mummoja sekä lisäksi yhtä synttärisankaria, toivottavasti niistä oli iloa saajilleen.


Lopuksi vielä esittelyyn pääsköön yöpaita, jonka tein jo hyvän aikaa sitten. 5-vuotias halusi Nelli Nuudelipää -yöpaitaa, jossa piti kuulemma olla valkoisia pilkkuja punaisella pohjalla. Juuri sellaista kangasta ei omista varastoista löytynyt, joten työstettäväksi pääsi Ikasyrin mehiläistrikoo, joka osui lähimmäksi vaadittuja ominaisuuksia. Kaava on oma sovellus More Grey -raglanpaidan (Ottobre Design 4/2011) ja Hannah-tunikan kaavoja yhdistellen. Hyvä tuli ja kelpasi myös Neiti Nuudelipäälle :-)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti