tiistai 25. joulukuuta 2012

Joululahjasatoa

Jouluaatto onnellisesti takanapäin, joten tässä vaiheessa uskaltaa jo joulupukin apulaisen aikaansaannoksia esitellä. Tänä vuonna kotitekoisia lahjoja käärittiin paketteihin vähemmän kuin viime jouluna, mutta jotain sentään kuitenkin.
 
Ensimmäisenä esiteltäköön ihkaensimmäinen tilaustyöni, mekko tuttavan sukulaistytölle. Tismalleen samanlainen kuin tämä, mutta hieman isompana, koossa 86. Kuva vääristää värejä, luonnossa ei ole näin räikeän punainen.
 
 
 Kummitytölle ompelin pussukan Hipun ohjeella, kangas Marimekkoa. Pussukan sisälle sujahti Dermosilin ja Bodyshopin tuotteita.


Pussukan kaveriksi tein vielä turkoosin tuubihuivin, kangas Eurokankaan palalaarista.

 
Myös kummitytön pikkusiskolle lähti samanlainen pussukka, eri kuosilla tosin. Vihreä sienipuuvilla aikoinaan Iinulta tilattua. Pussukan sisälle tein rannekorun memory-vaijerista sekä puu- ja lasihelmistä ja lisäksi samaan pakettiin käärittiin Oriflamen Sweet Peach -hajuvesi.
 

Anopille virkkasin lankakorin mustasta ontelokuteesta Kauhavan Kangasaitan ohjeen mukaan. Olipahan melkoista koukuttavaa tuo ontelokude...


... koukkukin sanoi kesken kaiken riks, raks ja poks! Joustamattomuudessaan huomattavasti työläämpää työstettävää kuin trikookude. Mutta lopulta tuli valmista kuitenkin!


Mustaherukkapensaamme tuottivat tänä vuonna paljon satoa, josta osansa saivat myös lasten kummit mustaherukkahyytelön muodossa. Purkki ja paperinaru Ikeasta. Hyytelön kaveriksi sellofaaniin kääräistiin Marimekon servettejä joulunpunaisissa kuoseissa.

 
Ja vielä innostuin viime hetkellä väkertämään sytykeruusuja anopin avustuksella - kas, siinäpä vasta hauskaa puuhaa! Nämä päätyivät ystäväperheelle joulutervehdykseksi ja saattaapa joku muukin niitä vastaisuudessa tuliaiseksi saada. Hyvä ohje sytykeruusujen valmistamiseen löytyy vaikkapa täältä. 
 
 
Vielä on joulua jäljellä - tunnelmallisia ja levollisia pyhiä itse kullekin säädylle!

2 kommenttia:

  1. Kiitos vain lankakorista! hyvin tehty ja kaunis vaikka koukku katkeski. harmi se. :/
    syttöjä oli hauksa tehä apuna. :)
    muistaki lahjoista tykäthiin paljon, tiijän!

    VastaaPoista