sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Mission impossible

Viikko sitten huomasin joutuneeni mahdottoman tehtävän eteen. Kaupasta olisi pitänyt löytää värikästä, lapsenomaista vaatetta 9-vuotiaalle tytölle, koossa 150 cm. Aikani kierreltyäni ja todettuani, että tarjolla on lähinnä mustia ja harmaita "discovaatteita", ärsyynnyin ja päätin tehdä mahdottomasta mahdollisen ompelemalla lahjan itse. Pohjan Somesta sattui sopivasti löytymään kivanväristä Marimekon trikoota passeliin hintaan, joten sitä sieltä mukaan, sakset viuhumaan ja koneet surraamaan. Kaavaksi valikoitui yllättäen taas Hannah-tunika, koossa 146/152 cm, hieman kavennettuna ja vähän myös pidennettynä. Ja koska jotain uutta on aina kehiteltävä, päätin varioida tunikaa laittamalla tällä kertaa kuminauhan myös helmaan. Lopputulos oli omasta mielestäni varsin onnistunut, toivottavasti myös lahjan saaja tykkää. Ainakin se on värikäs, kuten toivomuksena oli :)Materiaalikustannukset ehkä noin kymmenisen euroa. 

Viikonlopun pikatikkinä syntyi syyspipo ihan itselle. Metsolan mustaa ruutujoustista oli jäljellä vielä pipon verran ja kun työkaverilta sain hyvän ohjeistuksen tällaisen pipon ompeluun (Kiitoksia vain M!), niin pitihän sitä heti testata käytännössä. Koristeeksi laitoin kirppikseltä ostetun pienen pitsiliinan ja loppuunkulutetusta Lindexin tunikasta talteen pelastetun pinkin sydännapin, piristää kummasti päähineen ilmettä.
Tässä vielä kuva pipon yläosasta, vähän tärähtänyt kylläkin, mutta niin on mallikin :) Ehkä siitä jonkinlaisen kuvan kuitenkin saa lakin maitopurkkimaisesta yläsaumasta. Tästä tuli ihan veikeä kotsa töihin ja vapaa-aikaan ja materiaalikustannuksetkin jäivät suunnilleen parin euron pintaan. Tykkään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti