sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Aakkosia ja flow-kokemuksia

Lauantain ratoksi valmistui päiväkotitunika kuopukselle. Kangas on Ikasyriltä tilattua Cetho Designs -interlocktrikoota ja kaavana jälleen Farbenmixin Hannah-tunika. Näitä ei voi olla koskaan liikaa! Tilasin kankaan taannoin tarjoushinnalla, joten materiaalikustannuksiinkin meni vain noin 7-8 €. Olen tyytyväinen. Pisteenä i:n päälle sattui korjausompelusten pinosta löytymään puolivalmiit turkoosit leggingsit, jotka yhdessä tunikan kanssa muodostavat kivan kokonaisuuden.
3-vuotias esiintyjä halusi välttämättä poseerata samassa paikassa ja samalla tavalla kuin aiemmassa postauksessa. On se mainio! Vauhti oli päällä, mutta loppuun saatiin sentään vähän rauhallisempikin otos.
Lueskelin viikolla liiton jäsenlehteä, jossa sattui olemaan artikkeli "Flow'ta etsimässä". Juttu kiteytti osuvasti sen, mistä tämän blogin otsikossa on kyse.
"Flow-kokemuksessa ihminen paneutuu koko kapasiteetillaan keskittyneesti tavoitteelliseen toimintaan sulkien kaiken muun tietoisuudestaan. - - Optimaalinen flow-kokemus syntyy, kun ihmisen taidot vastaavat käsillä olevaa haastetta. Csíkszentmihályi on tutkimuksissaan todennut ihmisten olevan onnellisimmillaan juuri tällaisina hetkinä elämässään."
Niinpä! Ompeleminen koukuttaa, koska se oikeasti lisää onnellisuuttani. Kuten Tuula Hepola osuvasti kirjoittaa vuosi sitten ilmestyneessä Ottobre-lehdessä: "Ommellessa ajatukset saavat liidellä vapaina ja huolettomina. Taito kasvaa tehdessä, kädet tekevät töitä lähes itsestään ja ihana ompelemisen flow on kerta kerralta helpompi saavuttaa." Juuri näin se menee ja flow'n kokemus saa kerta toisensa jälkeen raivaamaan aikaa ompeluille kiireisenkin arjen keskellä. Ompelen - siis olen onnellinen.

1 kommentti:

  1. Aivan samoja flow-kokemuksia saan itse ompelun lisäksi kutimien kilkuttelusta :)

    Pirteä tunika!

    VastaaPoista