lauantai 25. lokakuuta 2014

Kesämekot, jotka valmistuivat heti lokakuussa

Näiden mekkojen valmistuminen oli hieman pitkässä puussa. Alkuvuodesta ostin Metsolan alesta reilun palan apilajoustista ja tarkoituksena oli tehdä siitä kesämekot kaikille kolmelle tyttöselle.

Leikkasin mekot kesäkuun alussa Mekkotehtaan Katariina-kaavalla, ajatellen niiden valmistuvan esikoisen syntymäpäiville juhannukseksi. Vaan kuinkas sitten kävikään? Juhannus tuli ja meni, niin myös elokuu ja keskimmäisen tytön synttärit. Kuopuksen juhliin lokakuun alkuun mekot sitten lopulta valmistuivat - muille, paitsi sille kuopukselle. Hänen mekkonsa on edelleen kangaspalana kaapin perukoilla...

Niin. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. Mutta tuleehan se kesä ensi vuonnakin ja voihan näitä talvellakin pitää, kun laittaa pitkähihaista alle. Tuo Katariina-mekko on kyllä ehdoton suosikkini - työläs ommeltava ja ratkoja viuhui tälläkin kertaa useaan otteeseen, mutta lopputulos on joka kerta vaivan arvoinen. Jospa se pieninkin apilamekkonen vielä ennen joulua valmistuisi... Materiaalikustannukset n. 7,50€ per mekko.


1 kommentti: