keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Eskaripaitoja esikoiselle

Heinäkuuta eletään, mutta ompelurintamalla katsellaan jo syksyä kohti. Arki alkaa jälleen kolmen viikon kuluttua (iik!) ja sitä silmällä pitäen olen surautellut paitoja tulevalle eskarilaiselle.

Ensimmäisenä valmistui orava-aiheinen raglanpaita uusimman Ottobre Design -lehden (4/2012) Pupunen-kaavalla, koossa 122, ilman saumanvaroja. Valmistuttuaan osoittautui melko niukaksi malliksi ja jatkossa pitääkin muistaa tähän ne perinteiset sentin saumanvarat lisätä. Turkoosinvihreä trikoo anopilta lahjoituksena saatua (kiitos A!), eteen silitin veloursilityskuvan, jonka joskus ajat sitten olen jostakin tilannut. Sivusaumassa yksityiskohtana 'Itse tehty' -ompelumerkki. Materiaalikustannukset noin 5€.Tässä vielä Kurre lähikuvassa:
Seuraavana esittelyyn pääsee Kaupunkiauto-trikoosta valmistunut peruspusero. Kaavana More Grey -raglanpaita Ottobresta 4/2011, jälleen koossa 122 ja ilman saumanvaroja. Hihanmittaa jatkoin muutaman sentin, kun näytti mielestäni kaavassa niin naftilta. Pääntie ja hihansuut kantattu mustalla resorilla. Molemmat kankaat tilattu Sampsukalta, materiaalikustannukset lienevät n. 13 euron kieppeillä.
Toiseen sivusaumaan lisäsin yksityiskohdaksi 'Homemade by Mom' -ompelumerkin:
Ja vielä syntyi toinenkin pusero samalla More Grey -kaavalla. Edelleen koossa 122, pikkuruisilla saumanvaroilla ja pidennetyillä hihoilla. Puutarhatonttukuosinen trikoo tilattu muistaakseni Huvikankaasta, pääntien ja hihansuitten vihreä resori paikallisen kangaskaupan antimia. Edessä yksityiskohtana punainen valenappilista, vihreät napit hankittu Ompelutalosta Oulusta. Materiaalikustannukset n. 9-10 €.
Näillä mennään syksyä ja arkea kohti. Seuraavaksi pitänee siirtyä alaosien ompeluun, housut ja hameet odottelevat vuoroaan ompelupöydällä.

2 kommenttia:

  1. Kiitoksia vain, Kisti! :) Itsekin tykkään oravapaidasta, harmi vain että siitä tuli niin nafti kooltaan. Onneksi on tuo pikkusisko perässä tulossa, niin löytyy kakkoskäyttäjä jahka jää pieneksi esikoiselle. Ekaa kertaa kokeilin tuommoista veloursilityskuvaa ja kyllähän se kivasti antaa ilmettä yksiväriselle vaatteelle.

    VastaaPoista