torstai 8. maaliskuuta 2012

Nelli Nuudelipää -tunika ja muuta kesäistä esikoiselle

Blogi on viettänyt hiljaiseloa viime viikkoina, mutta ei täällä sentään täysin laakereilla ole lepäilty. Ajatukset pyrkivät jo kovasti kesää kohti ja se näkyy myös ompelurintamalla. Esikoiselle tein raitatunikan kukallisilla hihoilla kesän pihaleikkeihin ja somisteeksi helmaan ompelin kolme pikkuruista pitsiliinaa. Nuihin pitsiliinoihin olen nyt jostain syystä aivan hullaantunut; vaikka niitten näpertely paikoilleen on työlästä ja aikaavievää, niin lopputulos palkitsee ja miellyttää ainakin omaa silmää. Raidallinen elastaanitrikoo hankittu Kangashamstereista, hihojen kukkaketotrikoo Iinulta ja pitsiliinat huuto.netistä, kaavana Farbenmixin Hannah. Materiaalikustannukset kaikkinensa noin kymmenen euron tienoolla.
Huvittavaa oli, että tein tunikan saman päivän iltana, jolloin olimme koko perheen voimin käyneet katsomassa uusimman Risto Räppääjä -elokuvan. Miehen kommentti valmiin tekeleen nähdessään oli, että "Tuohan on aivan kuin Nelli Nuudelipää". Ja kas, niinpä vain onkin - liekö sitten Nelli alitajuisesti toiminut innoittajana :) Nyt työpöydällä odottelee vuoroaan toinen samanlainen pienemmässä koossa, koska Neiti Isoherra vaati 3,5-vuotiaan topakkuudella, että "Määki HALUAN tuommosen Nelli Nuudelipää -paian!"

Hannah-kaavalla syntyi esikoiselle myös mekko (singoalla?) kesää silmällä pitäen. LiandLon veikeä hiirulaistrikoo niin ikään Kangashamstereista, hihojen pallotrikoo jäämistöä viime kesältä. Tälle hintaa kertyi yhteensä n. 12 €.

Sovituskuvia näistä ei vielä ole, mutta katsotaan josko jossain vaiheessa saisin niitä lisäiltyä. Reippaita ja inspiroivia maaliskuun päiviä kanssaompelijattarille ja kaikille muillekin - ihana kesä on päivä päivältä lähempänä!

6 kommenttia:

 1. Pirtsakoita tunikoita:) Tuo punapallo raikastaa tuota hiirulaiskuosia tosi paljon :)

  VastaaPoista
 2. Tunnustus sinulle blogissani! :)

  VastaaPoista
 3. Ooh, tuhannet kiitokset Mieli! Olen otettu :) Kiitos ilahduttavasta kommentista myös Maiskulle, samaa mieltä pallokuosin raikastavasta vaikutuksesta.

  VastaaPoista
 4. Raikkaita mekkosia, erityisesti tykkään tuosta ylemmästä. :)

  VastaaPoista