sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Päiväkotihousuja ja vinyylikulhoja

Vaikka kesää on vielä jäljellä, alkaa mieli askarrella jo tulevassa syksyssä ja lasten syysvaatevarastojen täydentämisessä. Ideoita on mielessä monenlaisia; ensimmäisenä toteutusvaiheeseen pääsivät tähtihousut, joita isompi rimpsessa on pitkään ja hartaasti odottanut. Tähtivelour ostettu keväällä Lasten Metsolan alennusmyynnistä ja jo ostovaiheessa oli tuntu, että kankaasta syntyy päiväkotihousuja syksyksi. Nyt sitten vihdoin tuumasta toimeen, kaavana käytin monille tuttua Saimi-svetarihousujen kaavaa (Ottobre Design 1/2009). Isommat housut ovat kokoa 116 cm ja pienemmät 98 cm. Lopputulokseen olen ihan kohtuullisen tyytyväinen, lahkeensuista tosin tuli ehkä vähän turhan "tönköt", kun on vahvempilaatunen resori kyseessä. Materiaalikustannukset noin 7-8 € per pöksyt.
Tässä vielä kuva housuista päällepuettuina, sovittajana tällä kertaa isompi murmeli. Ihan kivastihan nuo näyttää istuvan ja ovat varmasti mukavan pehmeät ja rennot päällä. Siis leikkeihin mitä parhaat :)

Ja sitten välillä jotain ihan muuta kuin ompeluksia... Näin joskus netissä hauskan ohjeen vinyylilevykulhoista ja kun kirpparilla sattui viikonloppuna eteen sopivia LP-levyjä kohtuuhintaan, niin pitihän niitä 3 kpl napata matkaan kokeiltavaksi. Yön pimeinä tunteina sitten uuni kuumaksi ja testaamaan! Ensimmäinen tekele epäonnistui, mutta kaksi seuraavaa onnistuivat ihan mukavasti, etenkin tuo vaaleanpunainen on mielestäni tosi hauska. Kunpa löytyis enempikin nuita värikkäitä vinyylejä, näitähän vois tehtailla vaikka kuinka! Toteutus on tosi yksinkertaista, hyvä ohje löytyy esim. Annan MakaMarr-blogista.
Vietän tänään viimeistä lomapäivääni ja huomenna on edessä paluu arkeen. Katsotaan mihin tahtiin sitten ehtii ompeluksia ja postauksia valmistua, ideoita ainakin on mielessä muhimassa vaikka kuinka paljon! Ihanaa, helteistä heinäkuun viimeistä viikkoa!


1 kommentti: