keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kun lapset on mummolassa...

... niin mitä tekee äiti?! No ompelee! Hulluutta on monenlaista ja yhdenlainen sairaushan se tämäkin on. "Hei olen Heidi ja olen holisti, ompeluholisti. Addiktion laatu erittäin vakava." ;-)

Perjantai-illan pikatikkinä syntyivät haaremihousut esikoiselle, Ottobren 1/2011 kaavaa varioiden. Ottobren lyhyet ja leveät kaavat tuntien tein nämä 116 cm leveydellä ja 128 cm pituudella ja hyvät on; resoria kääntämällä pystyy säätämään lahkeen mittaa sopivaksi. Hailakan turkoosi trikoo Huvikankaan alesta, materiaalikustannukset n. 10 euroa. Ihan ok pitohousut tytölle, jonka päällä ei saa vaatteet kiristää. Kuvat puhukoot puolestaan.











Lisäksi housut pienemmälle murmelille, näissä tosin kasvunvaraa sen verran, että varmaan vasta syksyllä (tai ensi talvena) pääsevät käyttöön. Nämä ovat taas sarjastamme "kaksi vuotta sitten kesken jääneitä" eli löytyivät kangaslaatikon pohjalta valmiiksi leikattuina. Älkää kysykö, miksen aikoinaan ommellut niitä kasaan, mutta nyt pari vuotta marinoiduttuaan vihdoin valmistuivat housuiksi asti. Kangas R-Collectionin interlockia, jota aikoinaan hankin ompelukurssin opettajalta, joten materiaalikustannuksista ei enää aavistustakaan. Väri ei ole maailman kaunein, mutta kelpaa meille. (Pahoittelut huonolaatuisesta kuvasta, joka vääristää värin; oikeasti housut ovat siis sinapinkeltaiset.) Myöskään kaavasta en ole aivan varma, mutta varovasti veikkaan että kyseessä saattaa olla Vilkas velourhousun kaava Ottobresta 4/2008. Mene ja tiedä.






Loppuun vielä suuresti kiitoksia Vilperille Liebster blog -tunnustuksesta. Lämmitti mieltä!


       

Haluan antaa tunnustuksen eteenpäin seuraaville kivoille, alle 200 lukijan blogille:



Liebster tarkoittaa "rakkain" tai "rakastettu", mutta se voi tarkoittaa myös suosikkia. Liebster palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa.

Tunnustuksen säännöt:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi sen sinulle.
2. Valitse viisi suosikkiblogiasi (joilla siis alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Kopioi ja liitä palkinto blogiisi.
4. Toivo, että ihmiset joille lähetit palkinnon antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen!

torstai 12. huhtikuuta 2012

Kesäpaita kummipojalle ja pääsiäisen jälkimaininkeja


"Hiirulaisen hieno maja,
oli vanha kenkäraja.
Siellä hiirulainen eli,
pienoisiaan paimenteli.
Antoi maitoa ja pullaa,
lauloi illoin tuutilullaa."





LiandLon hiirulaistrikoosta syntyi kesäpaita synttärilahjaksi 2-vuotiaalle kummipojalle. Kaava piirretty Metsolan 98-senttisestä puserosta. Kangas hankittu Kangashamstereista ja aiemmin siitä on surruuteltu jo mekko. Hihojen ruskea interlock R-Collectionilta ja turkoosi resori paikallisesta kangaskaupasta. Materiaalikustannukset n. 7-8 €. Hihoista tuli vähän tyngät, mutta eihän sitä helteillä (joita toivottavasti tulevana kesänäkin on luvassa!) kovin pitkää hihaa tarvitakaan :)

Vaikka pääsiäinen oli ja meni jo, en malta olla esittelemättä lasten kanssa toteuttamaamme munienkoristeluprojektia. Tiimarin alepöydästä löysin lankalauantaina puoleen hintaan ihanan värikkäitä munankoristeita ja pitihän niitä sitten heti pääsiäispyhien aikana testata.






Ensin tyhjättiin tarvittava määrä kananmunia ja sujautettiin ne päällysteen sisään.






Ja sitten ei muuta kun dippailemaan munia päällysteineen kiehuvaan veteen.






Ja tässäpä mainio, ihanan värikylläinen lopputulos!
Meikä tykkää.



sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Lisää kesäkostyymejä kultahippusille

Taivaalla helottava aurinko on inspiroinut ja innostanut kesävaatteiden tehtailuun. Kangashamstereista ostetusta raitatrikoosta ja Marimekon kukkatrikoosta syntyi metkat setit siskoksille. Samikset, mutta kuitenkin erilaiset. Tunikassa kaavana Hannah, isommalle koossa 110/116 ja pienemmälle 98/104, molemmille hieman kavennettuna ja pidennettynä. Antanette anteeksi, että ompelukset toistavat itseään postauksesta toiseen; Hannah-kaavan voittanutta ei vain kerta kaikkiaan ole!

Caprihousut tehty Cinnamon-leggingsien (Ottobre Design 1/2011) kaavalla. Isosiskolle koossa 110 ja pienemmälle koossa 104 (ilman saumavaroja). Kävi vain niin, että pikkusiskon caprien lahkeet jäivät vähän turhan pitkiksi ja näyttävät pikemminkin kinttanoiksi jääneiltä pitkälahkeisilta leggareilta :-/ No, jospa neiti kasvaisi sen verran ennen kesää, että välttyisin purkamiselta ja lyhentämiseltä... Materiaalikustannukset pyöreästi noin 9-10 €/setti.

Malleilla oli jälleen kerran vauhti päällä kuvaushetkellä...




... mutta lopulta saatiin kuin saatiinkin vähän rauhallisempikin otos. Erityisesti tykkään tuosta isosiskon setistä, vaikkei tuo pienemmänkään versio hassumpi ole. 




Tunikan ja leggareitten lisäksi pienemmälle kultahipulle valmistui hellemekko, jota ei ainakaan kiireen kanssa ole kasaan kursittu. Löysin mekon keskeneräisenä kangasvarastojani siivoillessani ja muistin aloittaneeni sen pari vuotta sitten esikoiselle. Jokin meni silloin muka pieleen ja tekele hautautui materiaalilaatikon pohjalle, kunnes nyt sitten sen löysin todeten, että kyllä siitä vielä ihan kelpo mekko saadaan. Ompelin kiinni puuttuvat olkaimet ja lisäsin rintamukseen rusetin ja - tadaa! - pikkusiskon uusi hellemekko oli valmis! Kangas on Myllymuksujen bambupuuvillaneulosta ja olen sen aikoinaan saanut lahjoituksena ystävältä (kiitos E!). Mukavan pehmoinen ja laskeutuva materiaali, sopii mitä parhaiten tämän kaltaiseen tarkoitukseen. Mitään kaavaa mekkoon ei ole, vaan se on tehty yksinkertaisesti suorakaiteen muotoisesta kappaleesta, joka on ensin ommeltu putkeksi ja yläosaan on sen jälkeen ommeltu kumilankapoimutukset.





Cinnamon-kaavalla tein pikkusiskolle myös toiset caprileggingsit kesäksi. Tosin myös niille kävi samoin, että lahkeen mitta jäi harmillisesti liian pitkäksi ja jos lyhentämään alkaisin, kävisi kukkakoristeille kalpaten. Katsotaan nyt sitten, mille näitten kanssa rupeaisin... Petroolinsininen kangas on peräisin Klorite-läiskän pilaamasta T-paidastani, joten materiaalikustannukset koostuvat ainoastaan silitysmerkeistä, ompelulangoista ja kuminauhasta ja jäävät siten noin 3 euron paikkeille.




Ja loppuun vielä toinen tuunausprojekti eli isosiskon collegehousujen uusi elämä shortseina. Polvista puhki menneistä collareista napsaistiin lahkeet poikki, päärmättiin lahkeensuut kaksoisompeleella ja viimeisteltiin H&M:n Hello Kitty -silityskuvalla. Näin ne saavat vielä jatkoajan shortseina kesän pihaleikeissä. Tällaisista ompeluksista tulee usein kaikkein paras mieli, kun saa loihdittua roskistuomion saaneesta rytkystä jotakin uutta ja käyttökelpoista. Eläköön tuunaus ja kierrätysmateriaalit!



maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kaupunkiautoja kuopuksen kesään


"Esterin auto on Datsun G,
Esteri autolla kurvailee.
Mummo ku kaartaapi kaupunkiin,
heti kohta iskarit vaihdettiin."
 
  

 




Sampsukalta tilatusta kesäisen aurinkoisesta kaupunkiautotrikoosta muokkautui yllättäen taas tunika. Tällä kertaa Ottobren trikoomekon kaavalla (6/2007), koossa 104 cm, rutkasti kavennettuna. Ja lyhyellä hihalla totta kai, kun kesää kohti mennään. Niin ikään kauluksen ja hihansuitten musta resori hankittu Sampsukalta.






Tämä onnistui kertakaikkisen täydellisesti, kaula-aukon ja hihojen kanttauksia myöten! Ompelija suorastaan hyrisee tyytyväisyyttään :) Materiaalikustannukset suurinpiirtein 10 euroa ja risat.


"Jee jee!
Hyvin menee!
Bensaa palaa!
Moottori huutaa!"


Aurinkoista ja ihanaa huhtikuuta kaikille sekä ompeluintoja. Kesä on jo aivan nurkan takana, hii!