tiistai 26. heinäkuuta 2011

Teretulemast meile!

Vinttikamarista ja verstaalta -blogissa oli taannoin postaus ihanista kirjainkivistä ja niitähän piti sitten minunkin ruveta tehtailemaan. Siispä kehiin kasa kiviä (kiitoksia vain naapuriin!), akryylivärit ja nippu siveltimiä - ja eikun pensseli heilumaan! Nyt pihakivetystämme koristaa kirjainkivien rivistö, joka toivottaa vierailijat ja talonväen tervetulleiksi.







Tervetuloa meille! :)

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Päiväkotihousuja ja vinyylikulhoja

Vaikka kesää on vielä jäljellä, alkaa mieli askarrella jo tulevassa syksyssä ja lasten syysvaatevarastojen täydentämisessä. Ideoita on mielessä monenlaisia; ensimmäisenä toteutusvaiheeseen pääsivät tähtihousut, joita isompi rimpsessa on pitkään ja hartaasti odottanut. Tähtivelour ostettu keväällä Lasten Metsolan alennusmyynnistä ja jo ostovaiheessa oli tuntu, että kankaasta syntyy päiväkotihousuja syksyksi. Nyt sitten vihdoin tuumasta toimeen, kaavana käytin monille tuttua Saimi-svetarihousujen kaavaa (Ottobre Design 1/2009). Isommat housut ovat kokoa 116 cm ja pienemmät 98 cm. Lopputulokseen olen ihan kohtuullisen tyytyväinen, lahkeensuista tosin tuli ehkä vähän turhan "tönköt", kun on vahvempilaatunen resori kyseessä. Materiaalikustannukset noin 7-8 € per pöksyt.




Tässä vielä kuva housuista päällepuettuina, sovittajana tällä kertaa isompi murmeli. Ihan kivastihan nuo näyttää istuvan ja ovat varmasti mukavan pehmeät ja rennot päällä. Siis leikkeihin mitä parhaat :)





Ja sitten välillä jotain ihan muuta kuin ompeluksia... Näin joskus netissä hauskan ohjeen vinyylilevykulhoista ja kun kirpparilla sattui viikonloppuna eteen sopivia LP-levyjä kohtuuhintaan, niin pitihän niitä 3 kpl napata matkaan kokeiltavaksi. Yön pimeinä tunteina sitten uuni kuumaksi ja testaamaan! Ensimmäinen tekele epäonnistui, mutta kaksi seuraavaa onnistuivat ihan mukavasti, etenkin tuo vaaleanpunainen on mielestäni tosi hauska. Kunpa löytyis enempikin nuita värikkäitä vinyylejä, näitähän vois tehtailla vaikka kuinka! Toteutus on tosi yksinkertaista, hyvä ohje löytyy esim. Annan MakaMarr-blogista.




Vietän tänään viimeistä lomapäivääni ja huomenna on edessä paluu arkeen. Katsotaan mihin tahtiin sitten ehtii ompeluksia ja postauksia valmistua, ideoita ainakin on mielessä muhimassa vaikka kuinka paljon! Ihanaa, helteistä heinäkuun viimeistä viikkoa!


maanantai 18. heinäkuuta 2011

Posti vie ja posti tuo



Tällainen neliöpipo syntyi hiljattain Kameleont Designin retropallokankaasta, jota joskus kevättalvella ostin Lasten Metsolasta. Postipojan mukana pipo matkasi pohjoiseen lahjaksi 1-vuotiaalle ystäväperheen pojalle. Toivottavasti koko on edes suunnilleen sopiva ja myssylle löytyy käyttöä.



Ja onhan se kusti polkenut tännepäinkin, nimittäin Iinulta tilasin "Metsän väkeä" -puuvillaa ja Kukkaketo-trikoota ja lomareissumme aikana oli mieluisa lähetys kolahtanut postilaatikkoon. Vielä ei ole tarkkaa tietoa, mitä näistä syntyy, mutta jotenkin ehkä näkisin trikookankaan tunikana ja puuvillan puolestaan mekkona... Jätän kankaat muhimaan ja katsotaan sitten, mitä näistä aikanaan kehkeytyy. Saa heitellä ideoita! :)

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Kesäinen kukkatunika itselle



Vaihteeksi taas jotain ompeluksia itsellekin. Tämän tunikan olen aloittanut jo viime talvena, mutta vasta tänään sain sen viimeisteltyä loppuun. Kaava on Ottobre Design -lehdestä 5/2009, Bohemian neuletunika. Kangas ostettu joskus muinoin Eurokankaan palalaarista 4 eurolla. Oikeasti kyseessä on verhokangas, eikä siis ihan parhaalla mahdollisella tavalla sovellu vaateompeluksiin, mutta sai nyt huokean hintansa johdosta kelvata tähän kokeiluversioon. Malli ehkä vähän turhan mammamekkomainen mielestäni, mutta kyllä se näin kotioloissa välttää. Kaventaakaan en kuitenkaan kauheasti uskaltanut, etenkin kun materiaalina on joustamaton puuvilla.


Tässäpä vielä kuva tunikasta päälle puettuna, antaa paremman kokonaiskuvan istuvuudesta ja mallista. Joustava kangas sopisi varmaan tähän malliin paremmin, pitänee joskus sitä vielä kokeilla.

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Pumpulipilvi kierrätysmateriaalista



Tällaisen Pumpulipilvitunikan surautin lahjaksi ystäväperheen 3-vuotiaalle. Huisin helppo ja yksinkertainen malli, kaava Ottobresta 1/2010. Materiaalina vanhaa lakanakangasta mummolan kaappien perukoilta, kaunis ja kesäisen hempeä kuosi mielestäni.